Sawise maca iki, apa sampeyan wani ngombe kopi saben dina nganggo cangkir kertas sing dilapisi PE?

Kanggo akeh wong, wiwitan sing apik yaiku setengah perang. Pakaryan esuk diwiwiti sawise secangkir kopi panas ... Ing wektu iki, kafein ngubungake reseptor tartamtu ing otak, nggawe otak ora bisa nampa sinyal "lemes", mula bisa nambah efek energi.

news730 (1)

Nanging, panelitian anyar nerbitake peringatan: nggunakake jangka panjang cangkir kertas sing bisa diombe kanggo ngombe kopi panas utawa minuman panas, kalebu mangan (panas) ing kothak nedha awan sing larang, bakal mbayar rega kesehatan.

Ing panaliten anyar sing diterbitake ing 《Jurnal Bahan Berbahaya》 (IF = 9.038), tim panalitiyan saka Institut Teknologi India nemokake yen kopi panas utawa omben-omben panas liyane ing cangkir kertas sing bisa dibuwang sajrone 15 menit Puluhan ewu zat sing bisa mbebayani dirilis menyang omben-omben, yaiku partikel plastik ...

news730 (2)

Kita kabeh wis kenal plastik mikro. Ing taun-taun pungkasan, kanthi produksi massal lan panggunaan plastik, konsentrasi plastik mikro ing lingkungan tetep saya tambah. Polusi plastik mikro wis dadi masalah lingkungan global saliyane panipisan ozon, asam asam laut, lan perubahan iklim.

Peneliti ujar manawa plastik mikro sing meh ora katon iki dadi ancaman utama tumrap kesehatan manungsa. Awal taun iki, tim peneliti AS nemokake plastik mikro ing organ manungsa kanggo kaping pisanan. Masyarakat kuwatir yen polusi iki bakal nyebabake kanker utawa subur. Panliten nuduhake manawa polusi plastik mikro bisa nyebabake peradangan ing kewan.

Panulis panelitian sing cocog, Dr. Sudha Goel, Sekolah Ilmu Lingkungan lan Teknik Lingkungan, Institut Teknologi India, ujar: "Cangkir kertas sing diisi kopi panas utawa teh panas bakal ngrusak lapisan mikroplastik ing cangkir sajrone 15 menit. bakal ngrusak ukuran 25.000 micrometers. Partikel kasebut diluncurake dadi minuman panas. Wong biasa sing ngombe telung cangkir teh utawa kopi ing gelas kertas sing bisa dibuwang saben dina bakal nyedhot 75.000 partikel plastik sing ora bisa dideleng. "

Kira-kira taun lalu, produsen cangkir kertas ngasilake udakara 264 milyar cangkir kertas, sing akeh digunakake kanggo teh, kopi, coklat panas, lan uga sup. Nomer iki padha karo 35 cangkir kertas saben wong ing planet iki.

Tambah akeh layanan njupuk global uga nyebabake permintaan produk sing bisa dibuwang. Sajrone urip lan nyambut gawe saya rame, pesenan ngirim panganan wis dadi rutinitas saben dina kanggo masarakat. Kothak mangan awan sing dibuwang dibuwang sanalika wis entek, lan umume ora duwe pengaruh negatif sing padha marang lingkungan kayata wadhah plastik lan styrofoam. Nanging, Sudha ujar, penak iki regane regane.

Peneliti nambah: "Plastik mikro minangka operator polutan, kayata ion, logam abot beracun kayata paladium, kromium lan cadmium, lan senyawa organik sing hidrofobik lan bisa nembus menyang kerajaan kewan. Yen ditelan suwe, efek kesehatan bisa uga kena pengaruh. serius banget. "

news730 (4)

news730 (5)

Teknik sensitif kanggo misahake bahan kimia wis ngidentifikasi plastik mikro ing banyu panas. Sing paling ngganggu, analisis film plastik kasebut ngungkapake anane logam abot ing lapisan kasebut.

news730 (6)

Sampeyan bisa ndeleng manawa asil eksperimen ing ndhuwur "kaget", mula ana apa produk sing bisa ngganti cangkir kertas dilapisi PE?

Wangsulane ya! Kita Cangkir kertas EPP, OPB kothak nedha awan seri, lsp., wis rampung ngatasi tes lan sertifikasi saka macem-macem panguwasa berwibawa (pengujian keamanan keracunan biologis, tes fluor POP, tes migrasi khusus, lan liya-liyane), lan sampeyan bisa yakin manawa pulp utawa kertas daur ulang bisa didaur ulang. Prioritasake kompos, eling daur ulang sumber lan gunakake plastik sing aman lan ramah lingkungan. Gelas kertas sing digawe kanthi sampurna bisa ngganti cangkir kertas dilapisi PE.

news730 (3)


Wektu kiriman: Jul-30-2021