Ayo nganakake game degradasi jerami

Plastik didhaptar minangka salah sawijining penemuan paling gedhe ing abad kaping 20. Plastik kaya pedhang bermata. Nalika nggawa kepenak kanggo kita, iki uga nggawa beban lingkungan sing abot.

Kanggo nyegah polusi putih, macem-macem negara kanthi sukses ngetrapake serangkaian peraturan. Ing wiwitan taun 2020, China ngetokake "Opini babagan Penguatan Polusi Plastik Luwih Luwih". Ing pungkasan taun 2020, industri katering ing saindenging Tiongkok bakal nglarang panggunaan sedotan plastik sing bisa degradasi.

Saiki, ana telung jinis jerami utama sing ditemokake ing pasar: Sedotan PP, Sedotan PLA, lan sedotan kertas.

10 inch mdf cake board

Saka kiwa: jerami kertas, jerami PLA, jerami PP

Amarga kinerja degradasi macem-macem sedotan, kita nganakake kompetisi degradasi jerami.

Kita nandur sedotan saka telung bahan sing beda ing lemah kanggo simulasi kerusakan kompos saka macem-macem bahan ing kahanan alami lan ndeleng apa sing kedadeyan sawise 70 dina:

-Jerami PP

12 Inch Cake Board
175gsm Kraft Sticker Paper

Sawise 70 dina degradasi kompos, jerami PP umume ora owah.

-Jerami PLA

220GSM Paperboard
300g Ivory Board

Sawise 70 dina degradasi kompos, jerami PLA ora owah sacara signifikan.

-jerami kertas

175gsm Kraft Sticker Paper
gsm-copy-paper1

Sawise 70 dina degradasi kompos, pungkasan jerami kertas wis bosok lan rusak.

Asil game:Sedotan kertas menang ing kompetisi degradasi babak iki.

Kita nggawe perbandingan sederhana babagan kinerja lingkungan telung jerami:

Barang

Jerami PP

Jerami PLA

Jerami kertas

Bahan baku

Energi fosil

Energi bio

Energi bio

Bisa dianyari utawa ora

NO

YES

YES

Degradasi alami

NO

YES nanging angel banget

YES lan gampang

 


Wektu kiriman: Agustus-09-2021