Coba ngerti "revolusi ijo" ing industri kemasan

Blanja online lan offline bakal diiringi akeh bungkus. Nanging, bahan non-lingkungan lan kemasan non-standar bakal nyebabake polusi lingkungan ing bumi. Saiki, industri kemasan lagi ngalami "revolusi ijo", ngganti bahan pencemaran karo bahan kemasan sing ramah lingkungan kayata didaur ulang, bisa dipangan, lan bisa dibiodegradasi, kanggo ningkatake pembangunan ekologis sing berkelanjutan lan nglindhungi lingkungan urip manungsa. Dina iki, ayo padha ngerteni "kemasan ijo" kasebut.

▲ Apa kemasan ijo?

Kemasan ijo salaras karo pembangunan berkelanjutan lan kalebu rong aspek:

Siji kondusif kanggo regenerasi sumber daya;

Kapindho yaiku paling ora ngrusak lingkungan ekologis.

Take you to

① Kemasan repetitif lan bisa dianyari
Contone, kemasan bir, omben-omben, kecap, cuka, lan liya-liyane bisa digunakake maneh ing botol kaca, lan botol poliester uga bisa didaur ulang kanthi sawetara cara sawise didaur ulang. Cara fisik diresiki lan diremuk kanthi langsung lan sak tenane, lan cara kimia yaiku ngremuk lan ngumbah PET (film poliester) sing daur ulang lan polimerisasi maneh dadi bahan kemasan daur ulang.

Packaging Kemasan sing bisa dideleng
Bahan kemasan sing bisa dipangan akeh banget karo bahan baku, bisa dipangan, ora cilaka utawa malah ono gunane kanggo awak manungsa, lan duwe ciri tartamtu kayata kekuwatan. Dheweke wis berkembang kanthi cepet ing taun-taun pungkasan. Bahan baku utamane kalebu pati, protein, serat tanduran lan bahan alami liyane.

③ Bahan kemasan biologis alami
Bahan biologis alami kayata kertas, kayu, bahan anyaman bambu, keripik kayu, kain katun linen, anyaman, alang-alang lan batang panen, jerami pari, jerami gandum, lan liya-liyane, bisa gampang diurai ing lingkungan alam, aja ngregeti ekologis lingkungan, lan sumber daya sing bisa dianyari. Regane luwih murah.

Take you to-2

④Kemas kemasan
Materi iki ora mung nduweni fungsi lan karakteristik plastik tradisional, nanging uga bisa mbagi, ngrusak lan mulihake ing lingkungan alam kanthi tumindak mikroorganisme lemah lan banyu, utawa tumindak sinar ultraviolet ing srengenge, lan pungkasane ngasilake maneh ing wujud ora beracun. Ketik lingkungan ekologis lan bali menyang alam.

Take you to-3

Packaging Kemasan biodegradable dadi tren ing mangsa ngarep
Antarane bahan kemasan ijo, "kemasan degradable" dadi tren ing mbesuk. Wiwit wulan Januari 2021, nalika "pesenan watesan plastik" lengkap, tas blanja plastik sing ora bisa degradasi dilarang, lan pasar kemasan plastik lan kertas sing wis rusak wis resmi mlebu ing jaman eksplosif.

Saka perspektif kemasan ijo, pilihan sing paling disenengi yaiku: ora ana kemasan utawa kemasan minimal, sing dhasar ngilangi pengaruh kemasan ing lingkungan; diikuti karo kemasan sing bisa dibalekake, bisa digunakake maneh utawa bisa didaur ulang. Keuntungan lan efek daur ulang gumantung karo sistem daur ulang lan pemahaman konsumen. Yen kabeh wong duwe kesadharan babagan perlindungan lingkungan, omah sing ijo mesthi bakal dadi luwih apik!


Wektu kiriman: Aug-18-2021